INTRO

Op deze speciale pagina willen wij u iets meer vertellen over de Schotse Malt Whisky . Wij nemen u op een reis (trail) door Schotland. Het is een behoorlijk stukje tekst, met leuke foto's dus ga er maar even lekker voor zitten.

Oude Schotse man

THE SINGLE MALT WHISKY TRAIL

Al jaar en dag kan ik genieten van een goed glas Schotse Whisky. Ik heb mij geruime tijd beperkt tot de normale blended soorten. Maar op een dag kwam ik in aanraking met een Single Malt. Een enorme ervaring, zoals het bekende engeltje dat iets over je tong doet. Ik was meteen verkocht. De Single Malt's zijn de snoepjes onder de Whisky's, en in tegen stelling tot de blended soorten is hun aantal gering. Mijn belangstelling voor de single malt's groeide dermate dat ik besloot het op een serieuze manier aan te pakken.

Na mijzelf te hebben ingeschreven voor een cursus kon de echte kennismaking beginnen. Als u denkt dat het volgen van zo een cursus hetzelfde is als het constant verorberen van de lesstof dan heeft u het mis. Pas in een later stadium mag je proeven of eigenlijk meer nippen. Maar eerst moet je alles weten van o.a. turf, granen, coffey-stills, mouten, gisten, distilleren en al wat iets meer zij. Na lang ploeteren kreeg ik van Ria Schoenmaker, de toenmalig Brand Ambassador, uiteindelijk mijn bewijs van goed gedrag (lees diploma). Ik wil nu graag zes soorten Malt Whisky bij u onder de aandacht brengen, welke allemaal door mij zijn gesnoven en geproefd. In goed Schots heet dit " nosing & tasting ". De omschreven smaak en reuk kenmerken zijn mijn persoonlijke ervaringen en kunnen afwijken indien u zelf een Single Malt zou drinken.

Deze besproken soorten zijn ook in voldoende maten te koop op de Nederlandse markt, in het geval dat u het zelf zou willen uitproberen.

Even twee tips alvorens we op reis gaan.

1-Geen "twee" Whisky's zijn hetzelfde.
2-Bijna niemand slaagt erin om alle Whisky's uit elkaar te halen, zeg maar herkennen.
Dit geld voor zowel de blended als de Malt's.

We gaan nu op reis, alles bij u? Om de trail te volgen klikt u op de buttons aan de linkezijde, van boven naar beneden.